DIS-Norge
 
  English Norsk  

Invitasjon til dugnad Trondheimsbasen lørdag 25. mars kl 09.00 – 15.00.

- Har du lyst til å være med å gjøre Trondheimsbasen enda bedre?

En av de grunnleggende tingene med Trondheimsbasen og som gjøre den spesiell i forhold til andre lignende systemer, er den utstrakte normaliseringen som er foregått når det gjelder navn. Prinsippet er at navn som sannsynligvis er de samme, skal skrives på en bestemt måte.

I forrige utgave av Trondheimsbasen er dette nesten helt gjennomført når det gjelder fornavn. Nå har det kommet vel 600.000 navn til og dermed må normaliseringen av fornavn gjennomgås på nytt. Når det gjelder etternavn har vi ikke gjennomført en lignende normalisering. Fra mitt synspunkt er det ønskelig å gjøre det også her.

Jeg har imidlertid ikke kapasitet til å gjøre alt dette alene og jeg vil derfor sammen med styret i Slekt og Data Sør-Trøndelag invitere til en dugnad slik at flere kan gå sammen om å foreta de nødvendige normaliseringene av navnene.

Måten vi vil arbeide på er at de som møter på dugnaden vil få en liste med navn som skal gjennomgås. Det vil bety å foreslå hvordan navnene skal framstå i Trondheimsbasen. Ved at vi sitter flere sammen så kan vi hjelpe hverandre og avklare spørsmål som dukker opp.

Dugnaden blir på Arkivsenteret på DORA lørdag 25.mars mellom kl 9.00 og 15.00.

Har du ikke tid til å være med hele tiden, så er vi glad for hver en time du kan bidra. Vi vil sørge for nødvendige forfriskninger underveis.

Har du anledning til å delta, gi beskjed til Ketil Figenschou, epost: ketfig@online.no med de tidspunktene du tror du kan være med.
Du må ha med deg en bærbar PC som har Excel regneark installert (eller tilsvarende program).

Mvh

Finn Karlsen                            Styret i Slekt og Data Sør-Trøndelag v/Arnar Haugen og Ketil Figenschou